Ideaal als meeneemlunch, kan zowel warm als koud gegeten worden. Je kan deze bloemkoolkoekjes ook invriezen.
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool in roosjes
- 200 gr spekblokjes of pancetta
- 2 eetlepels vetstof naar keuze olijfolie, ghee, reuzel, kokosolie
- 3 grote eieren of 4 kleine
- 75 gr amandelmeel
- 1 eetlepel chorizo-kruidenmix zie nota's
- 0,5 theelepel fijn zeezout
Porties: koekjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C. Gebruik een keukenrobot om de bloemkool fijn te hakken, tot het de structuur van rijstkorrels heeft.
- Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur, voeg de vetstof toe. Bak de spekjes tot ze krokant zijn, haal ze dan uit de pan en zet even opzij.
- Sauteer de bloemkoolkorrels gedurende 5 minuten in de pan; voeg de chorizo-kruidenmix en het zeezout toe en sauteer nog eens 5 minuten, tot de bloemkool glazig is. Doe het bloemkoolmengsel in een mengkom en laat 10 minuten afkoelen.
- Voeg het amandelmeel en de losgeklopte eieren toe en meng alles goed. Leg met een ijsschep “hoopjes” op een bakplaat, met bakpapier bekleed, en plat dan de koekjes wat af met een spatel.
- Bak de koekjes 30 minuten, of tot ze goudgeel zijn. Laat ze 5 – 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze dan op een rekje om ze volledig te laten afkoelen.
Notities
De verhoudingen van de chorizo kruidenmix vind je hier: https://www.oerlekkereten.be/recipe/carnitas-met-chorizo-kruiden/
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Echt super lekker voor lunch met meatmuffins erbij
Dankjewel 🙂