Een lekker gerecht om als ontbijt of lunch te eten. Ik deelde het met mijn man deze middag. Extra snel klaar als je een zak voorgesneden boerenkool koopt!
Ingrediƫnten
- 200 gr boerenkool gewassen en versnipperd
- 125 gr chorizo in stukjes gesneden
- 1 eetlepel ghee
- 200 ml tomatenpassata
- 6 eieren
- zeezout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 snufje chilipeper of piment naar smaak
- 1 Ć 2 dl bouillon
Porties: personen
Instructies
- Smelt de ghee in een gietijzeren pan. Voeg de chorizo toe bak op middelhoog vuur.
- Voeg de boerenkool toe, zet het vuur iets lager en roer door.
- Voeg de passata toe en breng op smaak met peper, zout en piment of chilipeper naar smaak. Voeg net genoeg bouillon toe opdat de groenten niet aan de bodem van de pan blijven kleven. Roer door elkaar, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op zacht vuur sudderen.
- Haal het deksel van de pan, roer de groenten nog eens goed door elkaar. Maak 6 "putjes" in de groenten, breek in elk putje 1 ei. Laat de eieren garen. Breng op smaak met peper en zout.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Boerenkool pannetje met eieren”Voeg die van jou toe →