Dit gerecht is even smaakvol als makkelijk te maken. 10 minuutjes werk, 3,5 à 4 uur in de oven en je hebt HET LEKKERSTE varkensvlees OOIT! Ik zweer dat je niet kan stoppen met eten, dus maak er zeker genoeg van want je wil overschot! Dit recept is geïnspireerd door dat van Mark Sisson’s Crispy Carnitas.
Ingrediënten
Chorizo-kruidenmix
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel piment d'espelette
- 1 eetlepel gerookte paprika
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel lookpoeder
- 0,5 eetlepel fijn zeezout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Carnitas
- 2 kg procureur of een ander mooi stuk varkensvlees met wat vet aan
- 1 à 2 eetlepels chorizo-kruidenmix
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng alle ingrediënten voor de chorizo kruidenmix en bewaar in een hermetisch gesloten glazen potje.
- Snijd de procureur in 8 stukken. en wrijf het vlees aan alle kanten in met 1 à 2 eetlepels van de chorizo-kruidenmix.
- Leg het vlees in een gietijzeren braadpan of een ovenschotel, zorg dat het vlees net in een laag kan liggen (maar wel goed dicht op elkaar, de pan mag niet te groot zijn!). Doe genoeg water in de pan tot net aan de bovenrand van het vlees (zodat het dus net niet helemaal onder staat).
- Zet de braadpan zonder deksel in de oven en laat het vlees 3,5 uur braden. Draai halverwege de tijd de stukken vlees eens om.
- Haal de braadpan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in stukken . Roer het vlees eens goed door en zet het 20 à 30 minuten terug in de oven, tot de randjes van het vlees een beetje krokant zijn.
- Serveer met "taco shells" van romeinse sla, guacamole, zure room en een slaatje. Je vingers aflikken is facultatief 🙂 .
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Carnitas met chorizo-kruiden”Voeg die van jou toe →