Ik heb deze stoofschotel van ossenstaart voor het eerst gegeten als tapa tijdens onze huwelijksreis naar Sevilla (wauw, is dat alweer 10 jaar geleden? Jawel! Wat vliegt de tijd toch!) en manlief en ik waren er allebei gek op. Ik kocht onlangs 3 staarten van Schotse Hooglander, want eentje is nu eenmaal niet genoeg voor ons gezin van 5 carnivoren. Ik heb niet online naar recepten voor de echte Sevillaanse Cola de Toro gezocht, maar heb gewoon gebruikt wat ik in mijn keuken had. Het resultaat was erg lekker, al wil ik het volgende keer wel wat pittiger maken!
Ingrediënten
- 3 ossenstaarten in stukken
- 2 grote uien in ringen
- 4 teentjes knoflook in schijfjes
- 2 wortelen geschild en in blokjes gesneden
- 750 ml passata
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 glas bottenbouillon
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Porties: personen
Instructies
- Meng de passata, tomatenconcentraat, kruiden en bouillon.
- Doe dit mengsel in een slowcooker, voeg uien, look, wortelen en staart toe en meng onder elkaar.
- Zet de slowcooker op de lage stand.
- Ga op stap, maak een lange wandeling of zelfs een daguitstap. Wanneer je 8 hours later thuiskomt word je verwelkomd door een heerlijke geur.
- Geniet van de Cola de Toro met zoete aardappelfrieten en een slaatje, of met 'bloemkoolrijst', of 'zucchetti'.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Cola de Toro”Voeg die van jou toe →