Gisteren had ik een dineetje, maar geen zin om in de keuken te staan terwijl onze gast hier was. Dan is dit een geweldig recept, want het (weinige) werk dat je eraan hebt doe je lekker uren voor je gasten aankomen. Geen fan van konijn? Vervang het door kip!
Ingrediënten
- 1 konijn in stukken
- 1 glas extra vergine olijfolie
- 1/2 fles droge witte wijn
- 1 kg aardappelen gepeld en in stukken gesneden
- 3 à 4 rode uien gepeld en in halve maantjes gesneden
- 5 tenen knoflook gepeld en geplet
- 1 handvol zwarte olijven
- 1 handvol zongedroogde tomaatjes
- fijn zeezout
- versgemalen zwarte peper
- oregano
- 10 jonge wortelen geschild, maar heel gelaten
- 5 jonge pastinaken geschild en in de lengte gehalveerd
Porties: personen
Instructies
- Kruid de stukken konijn met peper en zout.
- Giet de olijfolie in de braadpan. Voeg de aardappelen, uien, knoflook, olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
- Leg de stukken konijn tussen de aardappelen en uien. Bestrooi met oregano en giet er de witte wijn over.
- Verwarm de oven voor op 120°C. Dek de braadpan af met aluminiumfolie en zet de braadpan in de oven.
- Meng na 1u alle ingrediënten eens door elkaar en draai de stukken konijn om. Dek weer af en zet terug 1u in de oven.
- Meng ondertussen de geschilde wortelen en pastinaken met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en oregano. Leg ze mooi naast elkaar op een ovenschotel.
- Haal na 1u de braadpan weer uit de oven, verwarm de oven naar 180°C. Meng weer de aardappelen en uien door elkaar, draai de stukken konijn weer om en zet de schotel, onafgedekt, terug in de oven. Schuif de ovenschotel met wortelen en pastinaken mee in de oven.
- Laat het konijn in 20 minuten bruinen in de warme oven. Haal uit de oven, dek af met alu-folie en laat 10 à 15 minuten rusten, terwijl de wortelen en pastinaken nog even verder roosteren.
- Smakelijk!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Coniglio con patate al forno”Voeg die van jou toe →