Voor mijn mannen maakte ik deze week pasta met pesto en gebakken kipjes. Maar aangezien ik momenteel lowcarb eet, en ik ontstekingen in mijn gewrichten krijg van melkproducten (helaas, ook van rauwmelkse kazen, tot mijn grote spijt!!!) maakte ik voor mezelf een roerbak met de ingrediënten van pesto, minus de kaas dan. Omdat ik te lui was om de courgette door de spiralizer te halen sneed ik hem gewoon in dunne schijfjes 🙂 . Maar wat was het lekker zeg!
Ingrediënten
- 150 gr kippenborst
- 500 gr courgette (ongeveer 2 middelgrote)
- 1 flink handvol verse basilicumblaadjes
- 30 gr pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 30 ml extra vergine olijfolie
- 0.5 theelepel fleur de sel de guérande
- versgemalen zwarte peper naar smaak
Porties: porties
Instructies
- Snijd de courgettes in de lengte in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd de courgettes in fijne schijfjes. Snijd de kippenborstfilet in blokjes. Rol de basilicumblaadjes in elkaar op en snijd ze in reepjes. Plet de knoflookteentjes, pel ze en snipper ze fijn (of haal ze door de lookpers)
- Verhit een (gietijzeren) koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Haal de pijnboompitjes uit de pan en houd opzij.
- Zet de pan weer op het vuur, voeg de olijfolie toe. Bak de kippenblokjes op middelhoog vuur tot ze rondom rond mooi bruin gebakken zijn.
- Voeg de knoflook en courgetteblokjes toe en roerbak tot de kip en courgettes gaar zijn. Kruid met versgemalen zwarte peper.
- Als kip en courgette gaar zijn voeg dan de basilicum en pijnboompitjes toe en breng op smaak met fleur de sel.
Notities
Ik heb dit recept voor mezelf gemaakt en helemaal opgegeten. Ik eet momenteel maar 2 maaltijden per dag, als je meer maaltijden eet zal dit waarschijnlijk teveel zijn.
Macro's voor het hele recept: 669Kcal, 53gr proteine, 46gr vet, 11gr koolhydraten (waarvan 6gr vezels).
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Courgette met basilicum en pijnboompitjes”Voeg die van jou toe →