Gevulde kipfilet

Vóór we paleo gingen eten maakte ik wel eens kipfilets gevuld met kruidenkaas. Deze week hebben de zonen het weekmenu opgesteld, en dit stond er op. Maar ik kan dus nog steeds geen melkproducten eten, dit resulteert steeds in ontstekingen (vorige maand kreeg ik een pijnlijke ontsteking aan mijn heup na het eten van aardbeien met ongezoete, rauwmelkse slagroom, dus zelfs goede kwaliteit melkproducten zijn nog steeds no-go zone). Dus heb ik voor mezelf een zuivelvrij “kruidenkaas” mengsel gemaakt. Eerlijk, het smaakt niet ècht als kruidenkaas, maar lekker is het wel! De overschot van de vulling kan je ook als dipsaus gebruiken voor wat rauwkost.

Gevulde kipfilet

Volgen en delen
Gevulde kipfilet
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Gevulde kipfilet
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de cashews in een container en zet ze onder ruim warm water. Laat 30 minuten weken.
  2. Zeef de cashews en doe ze met de edelgistvlokken, zout, olie, limoensap en knoflook in een blender of in een hoge maatbeker. Laat de blender (of staafmixer) draaien tot je een homogeen mengsel krijgt, ongeveer de dikte van kruidenkaas. Voeg indien nodig wat water toe.
  3. Voeg de fijngehakte bieslook toe en breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  4. Maak een diepe inkeping in elke kipfilet, zodat je een 'zakje' krijgt dat je kan vullen.
  5. Leg een snee ham in de holte en vul met de 'kruidenkaas'. Stop er enkele zongedroogde tomaatjes bij en sluit de holte met een tandenstoker. Herhaal dit met alle filets.
  6. Verhit de vetstof in een (gietijzeren) pan met dikke bodem. Bak de kipfilets tot ze gaar zijn. Serveer met groenten naar keuze.
Notities
  1. Je kan de vulling nog sneller maken als je witte cashewpasta gebruikt i.p.v. hele cashews.
  2. te koop bij de meeste natuurwinkels of online bij Puurmieke.nl

 

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *