Glutenvrije granola

In een opruimbui haalde ik 2 blauwe Tupperware dozen uit de kast. Het waren dozen met strooideksel, die we vroeger gebruikten voor ontbijtgranen, maar nu stonden ze dus al zo’n 5 jaar ongebruik in de kast. En aangezien ik niet van plan was ze ooit nog te gebruiken gaf ik ze weg. Maar dat was buiten de zonen gerekend: “Mama, ontbijtgranen, dat is jaaaren geleden dat we dat nog eens gegeten hebben!” Tja, wat doe je dan als moeder? Granola maken natuurlijk. Maar ook daar heb ik die plastiek dozen niet voor nodig, want de granola bewaar ik in een mooie glazen bokaal. Deze granola is niet paleo, maar wel glutenvrij. En wat ik vooral belangrijk vind: de zonen eten het niet als hun enige ontbijt, maar eerder als toemaatje nà een steviger ontbijt. Eerlijk, ik durf niet zeggen dat dit gezond is, want er zitten meer koolhydraten in dan de meeste mensen nodig hebben. Maar mijn jongens zijn gezond, en maken na hun ontbijt elke weekdag een fietsrit van 35 minuten naar school, die kunnen dat nog verzetten. Zelf limiteer ik doordeweeks koolhydraten, maar op zondag ben ik meestal wat losser. A little goes a long way, strooi bv. 1 à 2 eetlepels over kokosyoghurt met vers fruit, voor een lekker krokantje.

Glutenvrije granola

Volgen en delen
Glutenvrije granola
Recept Afdrukken
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Glutenvrije granola
Recept Afdrukken
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
35 minuten
Ingrediënten
Toevoegingen
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de walnoten en hazelnoten grof (of doe ze in een plastic zakje en plet ze met een vleeshamer).
  3. Meng de havervlokken, kokosvlokken, amandelschilfers, walnoten, hazelnoten, zout en vanille in een grote mengschaal. Meng - in een aparte kom - met een garde de gesmolten kokosolie en de esdoornsiroop. Meng dit nu onder de droge ingrediënten.
  4. Verspreid de granola over de bakplaat. Zet in de warme oven en laat 20 minuten bakken.
  5. Haal de plaat uit de oven, hussel de granola met 2 spatels door elkaar, spreid terug over de bakplaat en zet terug in de oven. Laat nog 15 minuten bakken.
  6. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Voeg daarna toevoegingen naar smaak toe. Ik deed er enkel chocolate chips bij, want mijn zonen lusten geen gedroogd fruit.
  7. Laat volledig afkoelen, en bewaar in een goed afgesloten glazen bokaal.
  8. Varieer! Vervang de vanille door 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden, en voeg gedroogde appelstukjes toe. Varieer in noten, of vervang ze door zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad,....).
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *