Glutenvrije granola
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd
35minuten
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Toevoegingen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de walnoten en hazelnoten grof (of doe ze in een plastic zakje en plet ze met een vleeshamer).
  3. Meng de havervlokken, kokosvlokken, amandelschilfers, walnoten, hazelnoten, zout en vanille in een grote mengschaal. Meng – in een aparte kom – met een garde de gesmolten kokosolie en de esdoornsiroop. Meng dit nu onder de droge ingrediënten.
  4. Verspreid de granola over de bakplaat. Zet in de warme oven en laat 20 minuten bakken.
  5. Haal de plaat uit de oven, hussel de granola met 2 spatels door elkaar, spreid terug over de bakplaat en zet terug in de oven. Laat nog 15 minuten bakken.
  6. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Voeg daarna toevoegingen naar smaak toe. Ik deed er enkel chocolate chips bij, want mijn zonen lusten geen gedroogd fruit.
  7. Laat volledig afkoelen, en bewaar in een goed afgesloten glazen bokaal.
  8. Varieer! Vervang de vanille door 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden, en voeg gedroogde appelstukjes toe. Varieer in noten, of vervang ze door zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad,….).