“Hartige” steak

“Hartige” steak

Wij kopen elk jaar een halve koe (grasgevoerde Aberdeen Angus (Black Angus), Hereford en Salers runderen) van Hoeve het Blokhuis. Het vlees wordt door hun slager mooi per ‘soort’ verpakt en gelabeld, en het kan (na een ritje van anderhalf uur in een gehuurde koelwagen) recht onze grote diepvrieskist in. Als je ooit grasgevoerd rundsvlees hebt gegeten wil je niets anders meer, wat een smaak! Ik vraag ook telkens de lever, het hart en botten (voor bouillon) erbij. De lever bakken we in de pan met véél uien. Maar hart vraagt een klein beetje meer werk. Maar je krijgt er het allermalste en sappigste stukje vlees dat je ooit hebt gegeten voor in de plaats! Het hart heeft redelijk wat vet, maar dat snij je er bij het reinigen helemaal af, en wat overblijft is een mager, maar mals stuk vlees dat je als steak bereid (en ook zo smaakt).

Eerst moet je het hart schoonmaken: het vet, het vlies en de slagaders moeten verwijderd worden. Hoe je dat doet zie je hier:

De lapjes worden dan gemarineerd volgens het recept hieronder.


"Hartige" steak
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 6 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 6 uur
"Hartige" steak
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 6 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 6 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Reinig het hart zoals in het filmpje hierboven en snijd het tot lapjes die even dik zijn.
  2. Meng alle kruiden met het limoensap en voeg genoeg olijfolie toe om alle lapjes hart hiermee te bestrijken. Leg de lapjes in een bewaardoos en laat 6u marineren.
  3. Haal de lapjes 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en dep ze droog.
  4. Verhit ghee of reuzel in een gietijzeren (grill)pan. Bak de vleeslapjes tot ze mooi bruin zijn aan de buitenkant, maar nog roze vanbinnen.
  5. Serveer en besprenkel de lapjes met fleur de sel en wat koude olijfolie.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 reacties op ““Hartige” steakVoeg die van jou toe →

  1. Kan me nog altijd niet voorstellen dat het naar steak smaakt. Zou het eens moeten voorgeschoteld krijgen. Maar het ziet er in elk geval heel lekker uit!

    1. De textuur ligt tussen steak en lever in, minder vezelig als steak. Maar de smaak is dus echt gewoon als steak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.