Kill all the bugs thee, de upgrade
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de gember en verse kurkuma in schijfjes, doe ze in een kookpot samen met de kaneelstokken en het in stukken gebroken zoethoutstokje.
  2. Doe de overige kruiden (steranijs, peperbollen, kardemompeulen) in een vijzel en kneus de kruiden, zodat de etherische oliën makkelijker vrij kunnen komen.
  3. Doe alles (behalve de honing!) in de kookpot met 2,5 liter water. Breng aan de kook, maar pas op, blijf bij de pan! Als het begint te koken gedraagt het zich als melk en kan overkoken.
  4. Zet het vuur laag, zodat het water nog amper bubbelt. Laat 30 minuten trekken.
  5. Schenk door een zeef in een kop en laat lichtjes afkoelen voor je de honing bijvoegt. De thee is ook zonder honing erg lekker, en zelfs koud is hij nog lekker.
  6. Giet de rest van de pot over in een thermos of glazen fles. Bewaar de glazen fles in de koelkast. Blijft 3 dagen goed in de koelkast.