Pompoen kruidkoek

Pompoen kruidkoek

Pompoenen, pompoenen, pompoenen, je kan er niet omheen! Elke week zit er wel pompoen in mijn groentenpakket. Ik ben dol op lekker pittige pompoensoep, en op lekker gekruide, geroosterde pompoen. Maar niet 3x/week :p . En dus ging ik deze keer voor een pompoencake. Ik wou eigenlijk een cake maken die wegheeft van “peperkoek” of honingkoek, en dat is me wel gelukt. Natuurlijk heb ik in geen jaren meer echte peperkoek gegeten, dus ik kan niet zeggen dat het ècht hetzelfde smaakt. Maar volgens mijn herinneringen klopt het wel ongeveer 🙂 . Het ‘geheime ingrediënt’ om die kruidkoek smaak te krijgen zijn in deze cake de rietsuikermelasse en rapadura (of oersuiker). Je kan deze vervangen door meer honing, maar dan krijg je toch niet dezelfde smaak.

Pompoen Kruidkoek
Pompoen Kruidkoek

Pompoen kruidkoek
Recept Afdrukken
Pompoen kruidkoek
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de pompoenpuree, eieren, water, kokosolie, honing, rietsuikermelasse en rapadura in de keukenmachine.
  2. Zeef het cassavemeel en kastanjemeel erbij en voeg zeezout, natriumbicarbonaat, wijnsteenbakpoeder, speculaaskruiden en kaneel toe. Meng tot een homogene massa
  3. Verwarm de oven voor op 180°C
  4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm (of 2 cakevormen van 10 x 20 cm ongeveer).
  5. Bak 1 uur in de oven.
  6. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Notities

Voor de pompoenpuree: snijd een pompoen (ik gebruikte een Kabocha pompoen, maar Hokkaido - zoals op de foto - of flespompoen kan ook) in schijven (verwijder de zaden) en leg ze op een ovenplaat. Bestrijk elke schijf met een beetje olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de pompoen gedurende 30 minuten. Verwijder nu de schil en pureer de pompoen met een roerzeef, staafmixer, blender of keukenmachine. Je kan de puree ook in porties invriezen.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Pompoen kruidkoekVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.