Ik kom de laatste tijd veel op een Amerikaans forum waar nogal wat over eten gesproken wordt, en leer zodoende regelmatig wat bij 😉 . Ik had al een aantal keren gezien dat mensen Pulled Pork aten en vroeg me af wat het was, en vroeg Ome Google dan maar om hulp. Het blijkt traag gegaarde (barbecue, oven, slow-cooker) varkensschouder. Ik vond een mooi stuk varkensschouder in de winkel en besloot het eens te proberen. En wat was dat lekker, dit recept is een blijver! Zo heb ik het bereid:
Ingrediënten
- 1 kg varkensschouder ontbeend
- 3 theelepels cajun kruiden zie notities
- 2 theelepels kurkuma
- 2 wortels in blokjes
- 2 takjes selder in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Porties: personen
Instructies
- Wrijf de varkensschouder in met de kruiden.
- Leg de helft van de groenten op de bodem van de slowcooker, leg het vlees erop en leg de rest van de groenten op het vlees.
- Zet de slowcooker op hoog gedurende 2u. Draai het vlees om en zet de slowcooker daarna op laag gedurende 4u.
- Haal het vlees even uit de slowcooker en mix de sappen en groenten in de pot met een staafmixer of blender. Leg het vlees terug in de (dikke) saus en laat nog 2u op laag staan.
- Trek het vlees nu met 2 vorken in rafels uit elkaar (hier komt de naam "pulled pork" vandaan) en meng door de saus.
- Ik serveerde het vlees in bootjes van Romeinse sla met rauwkost en huisgemaakte kimchi en guacamole en heb al mijn vingers afgelikt.
Notities
Ik kreeg de cajun kruidenmix van Eetlust voor de foodswap. Hij bevat: cayenne peper, paprika, uienvlokken, knoflook, oregano, zwarte peper
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Pulled Pork”Voeg die van jou toe →