Raider

Raider

Ken je ze nog? Met 2 in een gouden ‘slaapzakje’? Nu heten ze Twix, maar voor mij blijft het toch Raider 🙂 . Ik maakte deze versie met ‘restjes’: een restje zanddeeg van de paleo crostata (dat ik ineens al meebakte), een restje caramel, en ganache (wante eerlijk, een ‘restje chocola’ dat bestaat gewoon niet). Wat een ‘zoete zonde’ 🙂 maar ik moet zorgen dat alle verleiding het huis uit is tegen het nieuwe jaar! Want dan gaan we met vernieuwde goesting terug voor het gezonde eetpatroon!

Raider
Raider

Raider
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 repen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 repen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Raider
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
10 repen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
10 repen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: repen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rol het zanddeeg, bestoven met cassavemeel of tapioca, uit tot max 1 cm dikte en bekleed de bodem van een cakevorm hiermee.
  3. Bak gedurende 10 à 15 minuten.
  4. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, stort dan (voorzichtig) op een rooster en laat volledig afkoelen. Leg daarna op een rechthoekig plat bord
  5. Breng de kokosmelk aan de kook en giet deze over de chocolade. Roer tot een gladde ganache en laat afkoelen (maar zorg dat hij nog vloeibaar blijft!)
  6. Verwarm de caramel tot hij net vloeibaar is (ik had een potje in de koelkast staan) en giet de caramel over de koek. Zet 10 minuten in de diepvriezer, tot de caramel terug volledig gestold is.
  7. Verdeel de ganache over de caramel. Laat in de koelkast opstijven.
  8. Snijd in 10 repen.
Notities

Recept zanddeeg hier (paleo crostata)

Recept caramel hier (gebruik reuzel, ghee of zelfs kokosolie)

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “RaiderVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.