“Mama, ik heb zin in wafels.” Meer had deze mama niet nodig om aan de slag te gaan. Maar niet voor ik een nieuw recept uit mijn mouw had geschud, want ik wou een recept zonder noten of bakbananen. Dit werd het. En of het is goedgekeurd? Wel, dit was de reactie van beide zonen: “Mama, dit zijn de allerlekkerste wafels dat je tot hier toe al gemaakt hebt.” Missie geslaagd, denk ik dan 😉 .
Ingrediënten
- 250 gr tijgernotenmeel gezeefd
- 250 gr cassavemeel gezeefd
- 6 eieren
- 250 gr boter of ghee gesmolten
- 100 gr kokosbloesemsuiker
- 4 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 1 snuf vanillepoeder
- amandelmelk
Porties: personen
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de amandelmelk in een keukenmachine of blender en mix tot een homogeen beslag.
- Voeg genoeg amandelmelk toe om een dik, vloeibaar beslag te verkrijgen (+/- 150 à 250 ml schat ik).
- Verwarm het wafelijzer en vet het lichtjes in met vetstof. Ik gebruikte hiervoor reuzel, mijn oma deed dat vroeger met een stuk spekvet!
- Giet beslag in het wafelijzer en bak ze gedurende 4 à 5 minuten (afhankelijk van wafelijzer!)
Notities
Deze wafels zijn zo al zoet genoeg. Erg lekker met wat opgeklopte (kokos)room en vers fruit erbij.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Warme wafels”Voeg die van jou toe →