42DHC: Day 17

42DHC: Day 17

I’ve given it some thought and I decided to stop my Whole30. I’m re-introducing dairy (only raw: milk, butter, sour cream; I know I tolerate that well) and I might even eat potatoes. I am sure now that I need to eat more starchy tubers. After having freezing feet all morning, I literally felt them warming up about half an hour after lunch, when I ate a sweet potato! So why would I eat potatoes instead of sweet potatoes? Because I also believe that eating locally is better, for health and environment. Sweet potatoes are not local for me: they come from America or Israel. So I rather eat parsnips, squash and once in a while white potatoes, if that means they are grown locally. I will make sure to eat starchy tubers every day (not massive amounts, of course!), in order to keep warm, and hopefully fire up some other hormones as well! Does that mean my Health Challenge is over? No! I’ll still be avoiding sugar and sweeteners! More like a sugar detox than, but let’s just call it 42 Day Health Challenge 🙂 .

  • Breakfast: 1 banana, some blackberries, coconut milk
  • Lunch: 3 egg omelette with baby spinach and sweet potato
  • Dinner: oven-roasted kabocha squash and parsnips, pork cutlet
  • Snack: a few macadamia’s
  • Drinks: 2 coffees, Kill all the bugs tea, water
  • Movement/play: I went for a walk in the snow with Lou 🙂  and came home with fresh, raw milk, raw butter and local honey. Also our usual Wednesday 2 hours of CrossFit: one ‘normal’ WOD; one hour mobility class.

Ik heb er lang over nagedacht, maar heb beslist om met de Whole30 te stoppen. Ik ga terug melkproducten eten (enkel rauw: melk, boter, zure room; ik weet dat ik die goed verdraag) en misschien eet ik wel terug gewone aardappelen. Ik weet nu wel zeker dat mijn lichaam meer zetmeelrijke knollen nodig heeft. Nadat mijn tenen de hele ochtend ijskoud waren, voelde ik ze letterlijk ontdooien zo’n half uur na de lunch: ik had toen zoete aardappel gegeten! Maar waarom zou ik witte i.p.v. zoete aardappelen eten? Omdat ik ervan overtuigd ben dat lokaal eten beter is, zowel voor de gezondheid als voor het milieu. Zoete aardappelen groeien hier niet: ze worden geïmporteerd vanuit Amerika of Israel. Dus verkies ik pompoen, pastinaak en af en toe eens witte aardappelen, als dat wil zeggen dat ze uit eigen land (of hoogstens de buurlanden) komen. Ik ga proberen elke dag iets van zetmeelrijke knollen te eten (geen grote hoeveelheden, uiteraard!), om mijn lichaam warm te houden, en hopelijk ook enkele hormonen terug wat op te krikken! Wil dat zeggen dat de Health Challenge voorbij is voor mij? Nee! Suikers en zoetstoffen blijven verboden terrein! Het zal meer een ‘suiker-detox’ zijn dan, dus van nu af aan heet het gewoon 42 Day Health Challenge 🙂 .

  • Ontbijt: 1 banaan, wat braambessen, kokosmelk
  • Lunch: omelet van 3 eieren met jonge spinazie en zoete aardappel
  • Diner: geroosterde kabocha pompoen en pastinaak, varkenskotelet
  • Snack: een paar macadamia’s
  • Drinken: koffie, Kill all the bugs thee, water
  • Beweging/spel: een wandeling in de sneeuw met Lou nabij de kinderboerderij, nadien naar huis gekomen met verse rauwe melk, rauwe boter en lokale honing. En zoals gewoonlijk op woensdag 2 uur CrossFit: 1 ‘normale’ WOD en 1u mobility class.

1 reactie op “42DHC: Day 17Voeg die van jou toe →

  1. Every body is different, I’m glad you are finding the answers to the puzzle of yours. For me, it’s the fats that keep me warm…but I don’t have your very, very cold weather challenges here. Glad you enjoyed that walk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.