42DHC: Day 33 – 35

42DHC: Day 33 – 35

Friday: the waffle maker I ordered a month ago has finally arrived! I celebrated that by making (paleo) waffles for breakfast. The new waffle iron is ginormous, so instead of the usual 10 – 12 waffles there were only 5. The kids finished all of them! So I made a second batch sweetened only with homemade applesauce for me and had one for breakfast, with some more applesauce on top. So good! Lunch was braised chicory with smoked lox and another waffle. For dinner we had meatballs with white celery and tomato sauce and roasted butternut squash. Movement/play: none 🙁

Saturday: for breakfast I put a leftover waffle in the toaster and ate it with sour cream. Lunch was the usual ‘Saturday-after-WOD-meal’: bacon and eggs with a side salad. I made ‘Venetian style liver‘ for dinner, with roasted eggplants and sweet potatoes. Movement/play: Crossfit and shopping with DH in the afternoon.

Sunday: DH didn’t eat the waffles yet, so he asked me if I could make them again for breakfast. So a fresh batch of waffles (sweetened with homemade applesauce) was made. I had one with full-fat quark cheese and a banana. Lunch was leftover roasted eggplants with smoked fish (mackerel, lox, sprat). We went to visit my cousin’s baby in the afternoon and I brought a homemade cake with dried cherries, I had a piece of cake (but it was grainfree and low in – natural – sugars!). It was offal weekend, for dinner we had slow-cooked beef heart stew with a side salad and homemade fries (fried in coconut oil).

Vrijdag: het wafelijzer dat ik een maand geleden bestelde is eindelijk binnen! Dat werd gevierd met (paleo) wafels voor het ontbijt. Het nieuwe wafelijzer is gigantisch, dus i.p.v. zoals gewoonlijk 10 – 12 wafels uit 1 batch beslag te krijgen waren het er nu maar 5. En de kinderen hadden ze in een wip op! Dus maakte ik maar een 2de batch gezoet met appelmoes en had ik er een als ontbijt, met wat extra appelmoes erop. Zo lekker! Lunch was gestoofd witloof met gerookte zalm en nog een wafel. Als avondeten hadden we gehaktballen met witte selder in tomatensaus en geroosterde flespompoen. Beweging/spel: geen 🙁

Zaterdag: als ontbijt stak ik een overgebleven wafel in de broodrooster en die at ik met zure room. Lunch was de gewoonlijke ‘zaterdag-na-de-WOD-maaltijd’: spek met eitjes en een slaatje erbij. Ik maakte ‘lever op z’n Venetiaans‘ voor het avondeten, met geroosterde aubergines en gepofte zoete aardappel. Beweging/spel: Crossfit en na de middag shoppen met manlief.

Zondag: Manlief had nog niet van de wafels geproefd en vroeg me of ik er voor het ontbijt weer kon maken. Dus maakte ik nog een batch wafels (gezoet met huisgemaakte appelmoes). Ik at er een met volle kwark en een banaan. Als lunch aten we overgebleven geroosterde aubergines met gerookte vis (makreel, sprot, zalm). In de namiddag gingen we op babybezoek bij mijn neef; ik nam een zelfgebakken cake met gedroogde krieken mee en at daar een stukje van (hij was wel granenvrij en met weinig – natuurlijke – suikers). Het was “orgaan-weekend”, want als avondeten maakte ik een stoofpot van rundshart in de slowcooker, met een slaatje en versgebakken frietjes (gebakken in kokosolie).

0 reacties op “42DHC: Day 33 – 35Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.