Christmas menu

Christmas menu

Only a few days left in 2012. I feel like the year just started and it’s over already! Time sure flies. Every year we pass Christmas day with my in-laws and Christmas Eve is celebrated at our home with my part of the family. A nice dinner with our dear ones and presents for everyone, what else do you need to have a nice evening? This was our (everything primal, grain-free, gluten-free, refined sugar-free and homemade – we did provide ciabatta bread for our guests) menu this year:

  • Champagne and appetizers: green and black olives, nuts, chili peppers and homemade ‘pan de datiles’ (made with only raw dates, almonds and spices, see picture below) with a french soft raw milk cheese.
  • Entree: salmon rolls with garlic and herbs cream cheese; smoked mackerel pâté with wasabi; plum tomatoes filled with North Sea shrimps
  • Tomato soup with meatballs
  • Main dish: Slow roasted pork shoulder with oven-roasted red beets and potatoes and braised purple carrots
  • Dessert: Tarte Tatin with dairy-free vanilla ice cream and brownies with dairy-free gianduja ice cream

Er blijven nog maar enkele dagen over van 2012. Ik heb nochtans het gevoel dat het nog maar net Nieuwjaar is geweest! Wat vliegt de tijd. Elk jaar brengen we kerstdag door bij mijn schoonfamilie; kerstavond vieren we hier thuis met mijn deel van de familie. Een gezellig dinner met geliefden en kadootjes voor iedereen, dat is toch al wat je nodig hebt voor een fijne avond? Dit was ons kerstmenu (alles primal, granenvrij, glutenvrij, zonder geraffineerde suiker en zelfgemaakt – al hebben we wel ciabatta-brood voorzien voor de gasten):

  • Champagne en hapjes: groene en zwarte olijven, noten, chili-pepertjes en zelfgemaakte ‘pan de datiles’ (enkel dadels, amandelen en kruiden, zie foto hierboven) met een zachte, Franse, rauwmelkse kaas
  • Voorgerecht: zalmrolletjes met kruidenkaas; paté van gerookte makreel; pruimtomaatjes met grijze garnalen
  • Tomatensoep met balletjes
  • Hoofdgerecht: Slow roasted varkensschouder met oven-geroosterde rode bietjes en aardappelen en gestoofde paarse wortelen
  • Dessert: Tarte Tatin met (melk-vrij) vanille-ijs en brownies met (melk-vrij) gianduja-ijs

0 reacties op “Christmas menuVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.