Cranberry liquor

Cranberry liquor

I wanted to make cranberry liquor, but instead of searching the internet for recipes I thought I should try to make it on my own.  So I went ahead and the result is really nice!  I have tried it both at room temperature and out of the freezer and I love both, but cold is slightly better 😉 .

Ik wou veenbessenlikeur maken, maar i.p.v. het internet af te zoeken naar recepten besloot ik hem helemaal zelf te maken.  En ik vind hem erg lekker!  Ik heb hem zowel op kamertemperatuur als uit de diepvriezer geproefd en vind beide lekker, maar de koude net iets lekkerder 😉 .

Ingredients – Ingrediënten:

  • 1 liter of 95% alcohol (ethyl alcohol, food grade) – 1 liter 95% alcohol (geschikt voor voeding)
  • 350 gr fresh cranberries, washed – 350 gr verse veenbessen, gewassen
  • 3 cinnamon sticks – 3 kaneelstokjes
  • 2 pods star anise – 2 steranijs peulen
  • 6 cardamom pods – 6 kardemompeulen

Crush the cranberries in a blender.  Crush the star anise and cardamom pods in a mortar.  Put all the ingredients in a large jar, close the lid and shake.  Let it stand for about 3 weeks, shake daily.

Hak de veenbessen grof in een blender.  Kneus de steranijs en kardemompeulen in een vijzel.  Doe alle ingrediënten in een grote weckpot, doe het deksel toe en schud.  Laat ongeveer 3 weken staan, schud dagelijks.

Boil 1,5 liter of water, add 800 gr white sugar and stir until all the sugar has melted.  Let it cool.

Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg 800 gr witte suiker toe.  Roer tot alle suiker gesmolten is.  Laat afkoelen.

Strain the alcohol through a muslin (or cotton towel) and squeeze the muslin (or towel) until no juice comes out anymore.  Add the sugar syrup and stir well.  Pour in sterile bottles.

Zeef de alcohol door een neteldoek en knijp het doek goed uit, zodat alle sap uit de veenbessen in de pot zit.  Voeg de suikerstroop toe.  Roer goed door en doe in gesteriliseerde flessen.

Makes a great christmas gift!

Mooi om als kerstkado te geven!

2 comments on “Cranberry liquorAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.