Divine chocolate spread

Divine chocolate spread

I know I already posted a recipe for the best chocolate spread ever, but it wasn’t that perfect after all. Homemade chocolate spread has to be kept in the fridge, or else it will go bad very quickly. And the previous recipe just wasn’t working straight out of the fridge, it got too hard. So I tweaked and tweaked and tweaked until I had a better recipe. My youngest son, an avid fan of Nutella, called this version “divine”. I call it dangerously good. Dangerous because it is very tempting to just eat it by the spoonful!

  • 250 gr hazelnutpaste (or hazelnutbutter)
  • 1/4 cup cacao
  • 1.5 tsp vanilla
  • 1/4 cup maple syrup
  • pinch of salt
  • 1/2 cup coconut milk

Put all the ingredients in a food processor and mix. Keep in the refrigerator, but take it out 15 minutes before using it, to enhance the flavor.

Ik weet dat ik al eens een recept postte voor de beste choco ooit, maar hij was toch niet zo perfect. Zelfgemaakte choco moet in de koelkast bewaard worden, anders wordt hij snel slecht. En hoewel het vorige recept erg lekker was, was hij niet te smeren als hij uit de koelkast kwam. Dus probeerde ik nog verschillende versies uit, tot ik een beter recept had en zelfs recht uit de koelkast goed smeerbaar is. Mijn jongste zoon, een fervent Nutella-fan, noemde deze versie “goddelijk”. Ik noem het gevaarlijk lekker. Het gevaar schuilt erin dat je de hele pot gaat leeglepelen!

  • 250 gr hazelnootpasta (of hazelnootboter, gemaakt van 100% hazelnoten, bij de natuurwinkel verkrijgbaar)
  • 1/4 cup cacao
  • 1,5 theelepel vanillepoeder
  • 1/4 cup esdoornsiroop
  • een snufje zout
  • 1/2 cup kokosmelk

Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en mix. Bewaar in de koelkast, maar haal hem 15 minuten voor gebruik eruit, zodat de smaak optimaal is.

1 reactie op “Divine chocolate spreadVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.