Eggs in the basket, Paleo style

Eggs in the basket, Paleo style

I knew it was time to go grocery shopping when all I had left in my kitchen was 1 avocado and a dozen of eggs. But I needed to eat lunch first, so I combined what I had left and was not dissapointed! Wow, I never knew warm avocado could be so good! I always eat avocado raw (either simply sliced or turned into guacamole); I tried to make grilled avocado with French cheese once (inspired by I am Cooking with Love), which wasn’t bad, so I thought making a paleo-version of Eggs in the Basket might be a good idea. Well, I’m sure now!

  • 1 avocado, peeled and cut in 4 slices (2 with a hole, 2 without)
  • 4 – 5 scallions, cut in rings
  • 2 – 3 eggs
  • butter, ghee or coconut oil
  • freshly ground black pepper
  • Fleur de Sel de Guérande (or other good quality salt flakes)

Melt your fat of choice in a heavy based skillet on medium heat and fry the scallions until tender. Remove from the skillet and add the avocado slices. Bake them for 1 – 2 minutes on medium heat, then turn the slices around. Crack an egg in each hole (if you want to eat 3 eggs, just crack that one in between the avocado slices) and let it bake until the egg whites have set. Add the scalions, season with freshly ground black pepper and sprinkle with Fleur de Sel. Serve with a side salad. Dip the avocado in the egg yolk and enjoy! Don’t forget to lick the plate 😉 .

Ik weet dat het hoog tijd is om boodschappen te gaan doen als ik enkel nog 1 avocado en een dozijn eieren in mijn keuken terug vind. Maar ik wou toch graag eerst lunchen, dus heb ik maar gecombineerd wat ik nog had en dat heeft me helemaal niet teleurgesteld! Wow, ik wist niet dat warme avocado zo lekker kon zijn! Ik eet avocado altijd rauw (in schijfjes, of in blokjes in een slaatje of geplet in de guacamole); ik had al wel eens een gegrilde avocado met franse kaas gemaakt (geïnspireerd door I am Cooking with Love), en dat was niet slecht, dus ik dacht om een paleo-versie van ‘Ei in een mandje’ te maken. En dat was een goed idee!

  • 1 avocado, gepeld en in de lengte in 4 plakken gesneden(2 met gat in het midden, 2 zonder)
  • 4 – 5 jonge uitjes, in ringetjes
  • 2 – 3 eieren
  • boter, ghee of kokosolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel de Guérande (of andere goede kwaliteit zoutvlokken)

Smelt het vet in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de bosui tot hij zacht is. Haal de ringetjes uit de pan en leg er de avocado-plakken in. Bak ze 1 à 2 minuten op middelhoog vuur, draai ze dan om. Breek een ei in elk gat (als je 3 eieren eet zoals ik, breek er dan gewoon nog eentje tussen de avocado-plakken) en bak tot het eiwit gestold is. Voeg de bosui terug toe, breng op smaak met versgemalen zwarte peper en bestrooi met wat Fleur de Sel. Serveer met een slaatje. Sop de avocado in de eierdooier en geniet! Vergeet je bord niet af te likken 😉 .

0 reacties op “Eggs in the basket, Paleo styleVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.