Yesterday afternoon I was walking in the woods with Lex and Lou. The weather has been just wonderful the last few days and we saw lots of mushrooms. We picked only the 2 kinds I know really well. I learned to pick mushrooms when I lived in Italy, where it is a real tradition to go mushroom picking in fall. We picked 2 kinds of boletes: boletus edulis (porcini or cep) and boletus badius (bay boletes). Both are edible and have a wonderful flavour, even eaten raw as a carpaccio with some walnut oil, pine nuts and Parmigiano cheese. I gave part of them to my mom who will make risotto with them. The other part I’m making tonight, simply frying them in some olive oil with garlic and parsley, they make a fabulous side dish or even an appetizer with a little toast. On the picture below are just a few mushrooms of our “catch”.
Gisteren namiddag ging ik met Lex en Lou in de bossen van Kasterlee wandelen. Het weer is de afgelopen dagen eenvoudigweg fantastisch geweest en we zagen heel veel paddenstoelen. We hebben er een heleboel geplukt, maar alleen de 2 soorten die ik het beste ken. Ik heb leren paddenstoelen plukken toen ik in Italië leefde, waar het min of meer een traditie is. We hebben 2 soorten boleten geplukt: de boletus edulis (gewoon eekhoorntjesbrood) en boletus badius (kastanjeboleet). Beide zijn eetbaar en smaken heerlijk, zelfs rauw, bv. in carpaccio met walnootolie, pijnboompitten en parmezaanschilfers. Ik heb een deel van onze vangst aan mijn moeder gegeven, die er risotto mee zal maken. Het andere deel snijd ik vanavond in schijfjes en bak ik in de pan met een weinig olijfolie, look en peterselie. Dit is een heerlijk bijgerecht, of geserveerd op toast kan het ook als voorgerecht. Op de foto maar enkele paddenstoelen van onze “vangst”.
Oh! Wat leuk! Er is vorige week een boek uit gekomen van Edwin Florès (www.casaforesta.nl) over paddestoelen zoeken.
Stoer dat je zelf bent gaan zoeken!