Fish with a lemon-pistachio crust

Fish with a lemon-pistachio crust

I was inspired to make this recipe thinking back to our holidays in Sicily in April. I was thinking about a fish recipe with a crunchy crust, but didn’t want to use almond or coconut meal again. Then I remembered how in Sicily I saw different meat dishes with a pistachio crust at the butcher in Sicily. The recipe turned out nicely, and the combination of the crunchy pistachios and the lemon zest really reminded me of our lovely holiday. And it’s so easy to make you can even make it on a busy weekday after work!

  • firm white fish fillets (I used haddock)
  • a handful of pistachios, ground
  • zest of 1 (organic!) lemon, grated
  • celtic sea salt and freshly ground pepper, to taste

Preheat the oven to 200°C (390°F). Mix the ground pistachios with the lemon zest, salt and pepper.

Grease a casserole with a little olive or coconut oil. Put the fish fillets in the casserole and cover each fillet with the pistachio-mixture.

Put the casserole in the oven for about 15 minutes or until the fish is done.

Serve with oven-roasted root vegetables (red beets, carrots, parsnips,…).

Ik kreeg inspiratie om dit gerecht te maken toen ik terugdacht aan onze vakantie in  Sicilië in april. Ik wou vis maken met een krokant korstje, maar wou niet weer amandelmeel of kokosmeel gebruiken. Toen herinnerde ik me dat ik in Sicilië bij de slager verschillende vleesbereidingen had gezien met een korstje van gemalen pistache-noten. Dit recept was erg lekker, en de combinatie van de krokante pistaches en de frisse citroenschil deed me echt terug denken naar onze heerlijke vakantie. En het is zo makkelijk te maken dat het zelfs op een drukke weekavond na het werk zo klaar is!

  • vaste witte vis fillets (ik gebruikte schelvishaasje)
  • een handvol pistachenoten, grofgemalen
  • schil van 1 (onbehandelde!) citroen, geraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de gemalen pistaches met de citroenrasp, zout en peper.

Vet een ovenschotel in met een weinig olijf- of kokosolie. Leg de visfilets in de ovenschotel en bedek ze met het pistache-citroenmengsel.

Zet de ovenschotel in de oven en laat 15 minuten bakken (of tot de vis gaar is).

Dien op met ovengeroosterde knolgroenten (rode bieten, wortelen, pastinaak,…).

0 reacties op “Fish with a lemon-pistachio crustVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.