Foodblogevent mei: Rossini coktail

Foodblogevent mei: Rossini coktail

(english version below)

In februari deed ik voor het eerst mee met het foodblogevent. Het was een leuke ervaring, maar gezien de drukte hier in huis moest ik afzien van deelname in maart en april.  Caroline, de winnares van april, koos voor mei voor het thema “maak een lekker recept waar aardbeien in verwerkt worden.” Ik hield de boot nog even af (eerst dat eindexamen!) maar besliste gisteren om toch nog mee te doen. Ik ben dol op aardbeien, en  heb al wel enkele lekkere recepten online staan. Zou ik voor de Fragoncello Delight gaan, die 2 zomers geleden een onverdeeld succes bleek op verschillende feestjes? Maar die lijkt wel erg op de inzending van Eetlust. Of de biscuit met aardbeien die ik voor het eindexamen (zie vorige post) moest maken?  Er staan al enkele taarten tussen de inzendingen. De verfrissende Aardbeien-champagne jellies dan?  Of toch een recept dat ik nog niet geplaatst heb?  Aha, ik weet het!  Ik verlang naar zomer, naar mooi weer, naar gezellig op een terrasje zitten met een drankje.  En ik denk terug aan mei 2008 (is het echt al zo lang geleden), toen ik er een paar dagen tussenuit kneep met manlief en we in Venetië genoten van een heerlijke Rossini op het terras van een geweldig restaurant, een cocktail die ik in de zomer ook al wel eens zelf durf maken.  En dan wist ik het, dat wordt mijn inzending.

Cocktail Rossini

De Rossini is eigenlijk een variant op de Bellini (ook deze heb ik in Venetië gedronken).  Deze wordt gemaakt met rijpe witte perziken.  De Bellini, in 1948 uitgevonden door Giuseppe Cipriani van Harry’s Bar in Venetië, werd vernoemd naar de schilder Giovanni Bellini omdat de kleur deed denken aan een doek van deze schilder.  De Rossini werd in dezelfde periode uitgevonden en werd opgedragen aan componist Gioacchino Rossini.

Wat heb je nodig:

  • verse aardbeien (ongeveer 50 gr per glas + 1/glas extra)
  • goede kwaliteit Prosecco, goed gekoeld

Bereiding:

Reinig de aardbeien en verwijder de steeltjes.  Pureer de aardbeien met een blender (houd je van zoet voeg dan een beetje rietsuiker toe, ikzelf vind dit niet nodig).  Giet 3/10 deel aardbeienpuree in een flûte.  Vul aan met 7/10 gekoelde Prosecco.  Roer kort door.  Versier met een aardbei op de rand van het glas.  Drink en geniet.

In februari I participated in the foodblogevent for the first time. It was a nice experience, but due to a really busy schedule I couldn’t make it to the March and April edition.  Caroline, April’s winner, chose following theme for this month: “make a nice recipe using strawberries.” At first I didn’t think of participating (had to do my finals first!) but yesterday I decided to do it. I love strawberries and already have a few recipes online. Would I take the Fragoncello Delight, a real winner on several summer parties? But that does look a lot like the entry by Eetlust. Or maybe the sponge cake I made for my finals (see previous post)?  Hmm, there are already several cakes in the competition too. The refreshing Strawberry-champagne jellies?  Or maybe a recipe I haven’t posted yet?  Aha, I know! I’m desperately yearn for good weather, sitting on a sunny terrace with a lovely drink.  And I was thinking of May 2008 (wow, is it that long ago already?), when DH and me had a short vacation in Venice, we enjoyed a delicious Rossini on the terrace of a great restaurant, a cocktail that I’ve been making almost every summer since then.  That’ll be my entry for the foodblogevent.

Cocktail Rossini

The Rossini is actually a variant of the Bellini (I did have that one in Venice too), which is is made with ripe white peaches. The Bellini, invented in 1948 by Giuseppe Cipriani from Harry’s Bar in Venice, was named after the painter Giovanni Bellini because the color of the drink reminded Giuseppe of a painting by Bellini.  The Rossini was invented in the same period and is dedicated to the composer Gioacchino Rossini.

Ingredients:

  • fresh strawberries (approximately 50 gr/1.7 oz per glass + 1 extra for each glass)
  • good quality Prosecco, well chilled

How to prepare:

Clean the strawberries and remove the stems (except the extra one, keep these aside). Mix the strawberries with a blender (if you like your drinks sweet add a little cane sugar, but I don’t think it’s necessary).  Pour 3/10 part strawberry puree in a flûte glass.  Fill with 7/10 chilled Prosecco.  Stir briefly.  Garnish with the extra strawberry.  Drink and enjoy.


1 reactie op “Foodblogevent mei: Rossini coktailVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.