Foodswap #3

Foodswap #3

De eerste Foodswap die Es’ Factory organizeerde was zo’n succes, dat al snel Foodswap #2 volgde (waaraan ik niet kon deelnemen wegens tijdsgebrek) en nu Foodswap #3. Aangezien we deze keer wat meer voorbereidingstijd kregen kon ik wel meedoen. De regels vind je hier.

Dit stuurde ik op naar mijn ‘swaptoffer’ (swap-slachtoffer 😉 ) Hielke vd Tuin van Seven of a Kind:

 1. Iets zelfgebakken: Pecan-datecake met kaneel
 2. Een likeur: Cranberry likeur
 3. 2 kleine kookboekjes: Verleidelijke Muffins en Heerlijke Tosti’s
 4. Iets met cacao: ik maakte een mix van cacao met kokosbloesemsuiker en Chai kruiden en voegde een kartonnetje kokosmelk bij, om een “Chai-Chococo-Latte” te maken (warme chocomelk ‘Chai Latte’).
 5. Nostalgie: S-vormige koekjes, die ik in Sicilië altijd at (en waar mijn kinderen nu ook gek op zijn)
 6. Favoriet product: koffie, ik hou van koffie! Ik voegde een pakje versgemalen koffie van topkwaliteit een een stuk zelfgemaakte koffie-zeep.
 7. Dukkah

Es stuurde ons de namen van onze ‘swaptoffers’ maar pas de dag voor verzending door. Het was echt leuk om de hele dag op twitter (tags: #foodswap and #foodswapNL of volg @FoodswapNL) de berichten heen en weer te zien gaan van mensen die hun foodswap al hadden ontvangen.
Dit kreeg ik van Didi van Bijzonder Spaans

 1. Shortbread met tijm, yuzu and pepper: Ik vind de geur fantastisch maar mag er niet van eten omdat er gluten in zit. Maar Diddy is er helemaal weg van en is heel blij dat hij niet moet delen 😉 .
 2. Brandy met wilde perziken, rozemarijn en sechuan-peper: ik moet nog 2 maanden wachten voor ik hier van mag proeven, ik kijk er al naar uit!
 3. Didi maakte speciaal voor mij haar eigen kookboek met haar favoriete Spaanse recepten! Het ziet er heel professioneel uit en er staan verschillende gerechten in die ik zeker eens wil maken.
 4. Salchicón de chocolate (chocolade salami), hemels lekker!
 5. Alle benodigdheden om  ‘escargots’ met lookboter te maken. Lex is hier erg blij mee, hij is er nl. gek op. Die ga ik dus zeker snel maken.
 6. 3 prachtige aardewerken tapa-bordjes: ik vind ze zo mooi en ga ze zeker gebruiken, wat olijven, chorizo en blokjes kaas en het aperitief staat klaar 🙂 .
 7. Ik kreeg wel 2 kruidenmengsels: een voor Chimichurri een voor Salsa Romesco

Ik kijk nu al uit naar de volgende foodswap!

2 reacties op “Foodswap #3Voeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.