Grilled skirt steak

Grilled skirt steak

Skirt steak (or hanging tender) is a flavorful cut of beef from the plate. It’s the muscle that makes the lungs move and actually consists of 2 pieces divided by a membrane. Each piece weighs approximately 1 lb. I prepared 2 pieces for the 5 of us, and have leftovers for tomorrow (win!).

Preheat a (well seasoned) cast iron skillet. Brush the skirt steaks with olive oil. When the skillet is hot, put the steaks in the skillet and sear for 2 minutes. Turn them around, season with freshly ground black pepper. After 2 minutes turn around again, season the other side and grill for another minute. Turn around a last time, grill for another minute. Remove the steaks from the skillet and cover them with tin foil. Add the bone broth to the skillet and let it reduce on high, until you have a thick sauce left.

Cut the steak in strips, sprinkle with Fleur de Sel de Guérande and finish with a few drops of the reduced bone broth. Serve with sauteed mushrooms, sweet potato fries and a side salad.

Longhaas of beenhouwersbiefstuk is een smaakvol stuk rundsvlees. Het is de spier die de longen doet bewegen en bestaat uit 2 stukken die verbonden zijn door een membraan. Elk stuk weegt ongeveer 0,5 kg. Ik maakte er 2 voor ons 5 en heb overschot voor morgen (win!).

Verhit een gietijzeren koekenpan. Bestrijk de longhazen met olijfolie. Als de pan heet is, leg er dan de longhazen in en schroei 2 minuten. Draai ze om, kruid met versgemalen zwarte peper. Na 2 minuten nogmaals omdraaien, de andere kant kruiden met peper en nog een minuut laten grillen. Draai een laatste maal om en grill nog een minuut. Haal de longhazen uit de pan en bedek ze met aluminiumfolie. Blus de pan met de beenderbouillon en laat op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.

Snijd de longhaas tegen de draad in repen, bestrooi met Fleur de Sel de Guérande en werk af met een paar druppels gereduceerde bouillon. Serveer met gebakken champignons, zoete aardappelfrietjes en een slaatje.

1 reactie op “Grilled skirt steakVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.