Dit recept is iets tussen een quiche en een frittata of omelet in. Ik voel me de laatste maanden niet zo super, dus ben ik bij een osteopate geweest. Volgens haar is mijn lichaam nog steeds niet hersteld van de griep, zelfs na 3 maanden! Het is dan ook een straf virus dat dit jaar de ronde doet. Ik kreeg de griep al nog voor er van epidemie sprake was, begin december, en ik had het gevoel al dat mijn lichaam deze niet zo goed verteerd had. En de laatste weken begonnen ook mijn gewrichten weer meer en meer pijn te doen. Dat zou wel eens de schuld kunnen zijn van de melkproducten die ik weer (veel meer) at: yoghurt, kaas, room, boter, het is ook allemaal zo lekker! Maar mijn lijf denkt daar duidelijk anders over. En dus schop ik alle melkproducten (behalve zelfgemaakte ghee van grasboter) en granen (salukes rijst en boekweit) weer buiten en is het terug naar 100% paleo. Gisteren maakte ik pizza’s voor man en zonen. Normaal gezien zou ik dan voor mezelf mijn ‘Eggplant pizza bites’ gemaakt hebben, maar zonder mozzarella is de fun er wel af. Ik had 2 flinke bosjes postelein liggen uit mijn groentenabonnement, dus ik dacht dat ik daar wel iets lekkers mee kon maken. Aangezien ik geen melkproducten kon gebruiken werd het kokosroom, en dus heb ik het geheel flink gekruid, zodat de zoetige kokossmaak er niet teveel doorkwam. En dat is prima gelukt, het was heerlijk! Ik heb vandaag de overschot als lunch gegeten op kamertemperatuur, en dat was ook erg lekker. Een ideaal receptje dus voor de paleo lunchbox.
- 2 bosjes postelein gewassen en gedroogd: deze kan je ook vervangen door spinazie
- 150 gr pancetta of spek in blokjes
- 4 à 5 zongedroogde tomaatjes fijngehakt
- 1 snuf chilivlokken
- 5 eieren
- 1,5 dl volvette kokosmelk
- 3 eetepels witte cashewpasta (niet de geroosterde dus, witte cashewpasta heeft een lichte kaassmaak)
- 1 snuf zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 8 ansjovisfilets (op olijfolie)
- vetstof ghee, kokosolie of reuzel
- Smelt het vet in een pan en bak het spek tot het krokant is. Haal het spek uit de pan, voeg de postelein en gedroogde tomaatjes toe en roerbak een paar minuten, tot al het water dat uit de postelein komt verdampt is. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop in een kom de cashew boter los met de kokosmelk, tot er geen klontertjes meer in zitten.
- Voeg de eieren, chilivlokken, zout en peper toe en klop alles goed los. Meng het spek en de postelein eronder.
- Giet in een stenen of glazen bakvorm. Leg de ansjovisjes bovenop en zet de vorm in de oven.
- Bak zo'n 30 minuten. Serveer met een slaatje.
0 reacties op “Postelein quiche”Voeg die van jou toe →