Ik hou van rode kool, voor mij hoort het evengoed bij winter als sneeuw, zelfgebreide wollen mutsen en wanten en warme chocomelk. De eerste sneeuw is hier vannacht gevallen, maar ik heb er zo goed als niets van gemerkt. Tegen de tijd dat ik opstond (bijna 7 u) was het meeste alweer gesmolten. Ik hou ook van sneeuw, maar enkel als ik nergens naartoe moet, want het verkeer wordt algauw pure chaos. En nu ik afhankelijk ben van openbaar vervoer kijk ik niet echt uit naar pakken sneeuw, want dat wil zeggen dat de bussen hier soms niet eens geraken, en dan kom ik te laat op school (als ik er al geraak). Vandaag is dat echter geen probleem: ik ben ziek thuis (sinusitis en beginnende bronchitis) en moet (mag) nergens naartoe. De zetel is mijn vriend. Ik wenste wel dat mijn hoofd wat minder pijn deed, zodat ik me wat op mijn breiwerk kan concentreren (ik heb een fantastisch mooie muts op de naalden staan met Noro Silk Garden nr. 301 en wil nog een bijhorende cowl en wanten maken). Ik drink volop beenderbouillon en Kill All the Bugs Thee om mijn immuunsysteem wat op te krikken (en daarbij neem ik gefermenteerde visolie, vitamine D3 en probiotica om mijn lichaam te helpen herstellen van de medicatie die ik toch moet nemen, dit virus bleek teveel voor mijn immuunsysteem). Op zo’n dagen is het natuurlijk zalig om zo’n grote pot troostvoeding in de slowcooker te kunnen opzetten: minimum werk, maximum smaak! Een hele rode kool is zelfs voor mijn gezin van 5 flinke eters teveel, maar je kan het prima invriezen. Zo heb je weer een snelle maaltijd klaar op een andere dag.
- 1 rode kool in fijne reepjes
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel vetstof (reuzel, ghee, olijfolie, boter, kokosolie)
- 6 stoofappels klokhuis verwijderd, gepeld en in kleine blokjes gesneden
- 1 eetlepel appelazijn
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 1 kaneelstokje (facultatief)
- 2 koppen bottenbouillon
- Men alle ingrediënten in de slow cooker en zet hem op laagste stand gedurende 6 - 8 uur.
- Roer zo om het uur even door om te vermijden dat de kool aan de pot gaat kleven. Breng op smaak met peper en zout.
Om één of andere reden is rode kool in mijn hoofd onlosmakelijk verbonden met worst: als ik rode kool denk, denk ik worst. Dus 3x raden wat wij eten vanavond 🙂 .
0 reacties op “Rode kool in de slowcooker”Voeg die van jou toe →