Kelp noodles with spinach and scampi

Last week I made spaghetti with spicy prawns in tomato sauce for DH and the boys. But as I’m not eating nightshades (tomatoes, peppers, chilipeppers), and I wasn’t really in the mood for zucchetti/zoodles either, I decided to try the kelp noodles that had been sitting in my pantry for quite some time. I didn’t really know what to expect, so I just threw some things together that I thought would taste good. And they did! The kelp noodles don’t have a real taste of their own, but they take up the taste of whatever you cook them with. This dish is easy and quick, you can have a healthy dish on the table in 15 minutes!

  • 500 gr prawns, peeled and intestines removed
  • 400 gr young spinach, washed
  • 2 cloves garlic, halved
  • 1 onion, diced
  • 1 bag (340 gr – 12 oz) kelp noodles (I used Sea Tangle Kelp Noodles), rinsed with cold water
  • lard or coconut oil
  • sea salt flakes and freshly ground black pepper.

Melt the cooking fat in a wok or casserole. Stir-fry the onions and garlic until golden, then add the prawns and stir-fry them until they aren’t translucent anymore. Add the spinach and let it shrink, season with sea salt flakes and freshly ground black pepper. Add a few tablespoons of bone broth and then add the kelp noodles. Mingle everything until the noodles are warm. That’s it!

kelp noodles

Vorige week maakte ik voor mijn mannen spaghetti met scampi in een pittig tomatensausje. Maar aangezien ik momenteel geen nachtschades eet (tomaten, paprika’s, chilipepers), en ik eigenlijk ook niet echt zin had in zucchetti/zoodles, dacht ik aan de kelp noodles die al een tijdje in mijn kast stonden. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, dus heb ik maar wat dingen bij elkaar in de pan gegooid waarvan ik dacht dat het wel lekker zou zijn. En dat was het dus! De kelp noodles hebben eigenlijk geen eigen smaak, maar nemen de smaken op van de rest van het gerecht. Dit is een eenvoudig gerecht dat ook nog eens snel klaar is, op een kwartiertje staat je eten op tafel!

  • 500 gr scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 400 gr jonge spinazieblaadjes, gewassen
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 zakje (340 gr) kelp noodles (ik gebruikte Sea Tangle Kelp Noodles), gespoeld met koud water
  • reuzel of kokosolie
  • sea salt flakes en versgemalen zwarte peper

Smelt het vet in een wok of diepe pan. Roerbak de uien en knoflook tot ze goudbruin zijn, voeg dan de scampi toe en bak tot ze niet meer ‘glazig’ zijn. Voeg de spinazie toe en laat hem krimpen, breng op smaak met sea salt flakes en versgemalen zwarte peper. Voeg een paar eetlepels bouillon en de kelp noodles toe. Meng alles en roerbak tot de kelp noodles warm zijn. Dat is al!

0 reacties op “Kelp noodles with spinach and scampiVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.