Monsterfest

Monsterfest

Next Monday is Lou’s birthday, but as this week the children have a week off (and DH and I too) we decided to invite his whole class for a ‘Monterfest’ at Halloween. Only one of the girls in Lou’s class couldn’t make it, so I had 13 10-year-old little monsters in the house yesterday! They were welcomed at the door by a creepy monster and Madame LaLuna 😉 . One of the girls screamed every time she saw DH in his scary costume *lol*!

Volgende maandag is het Lou’s verjaardag, maar aangezien het deze week herfstvakantie is en we dus allemaal thuis zijn besloten we om heel Lou’s klas uit te nodigen voor ee “Monsterfeest” op Halloween. Enkel 1 meisje kon niet komen, dus had ik 13 10-jarige monstertjes in huis gisteren! Ze werden aan de deur verwelkomd door een griezelig monster en Madame LaLuna 😉 . Eén van de meisjes gilde het uit elke keer ze Manlief weer in zijn vermomming zag *lol*!

I had made invitations last week, burnt the sides and sealed them with real sealing-wax, which the kid’s loved! On the menu yesterday were: Monstrous snacks: mummies, deviled spider-eggs (colored with red beet and sundried tomatoes, with olives as spiders) and eyeballs in snot-jelly (lytchees with blueberries in apple-juice jelly); Horrible strings (black pasta) with blood sauce and owl pellets (meatballs) and grated maggots (freshly grated parmesan cheese); Horror dessert: Mud porridge cake (chocolate flan cake) and two-colored toads pie (vanilla-chocolatecake) with Red Poison Dart Frog-coulis (raspberry-coulis).

Vorige week maakte ik uitnodigingen die ik verbrande aan de zijkanten en sloot met echte zegellak, dat vonden de kinderen geweldig! Op het menu gisteren: Monsterlijke hapjes: mummies, duivelse spinneneieren (gekleurd met rode biet en gedroogde tomaatjes, olijven als spinnen) en oogbellen in snotgelei (lychees met blauwe bessen in appelsap-gelei); Gruwelijke slierten: bloedzuigers (zwarte pasta) met braakballen (gehaktballen) in bloedsaus en gerastpe maden (versgeraspte parmezaanse kaas); Griezeldessert: modderpaptaart (chocolade flantaart) en twee-kleurige paddenpastei (marmercake) met rode pijlgifkikker-coulis (frambozencoulis).

All the children came in a scary costume. First they had to do a Monsters and Creeps-test: I prepared 8 little bowls they had to taste: witches earwax (mustard), toes cheese (fresh goats cheese), tapeworms (linguini), mouse droppings (dried aronia berries), nails of a troll (almond flakes), ork snot with nose pickings (passionfruit), scales of a scabby dragon (chestnut flakes) and ground white spots of the fly agaric (powdered sugar): they all passed the test, so they received a Creep-diploma at the end of the evening. We played games and went trick-or-treating and ended the night with a scary movie (The Gremlins!).

Alle kinderen kwamen in hun griezeligste outfit. Eerst moesten ze deelnemen aan de Monsters en Griezelstest: ik had 8 kommetjes klaargezet waar ze allemaal van moesten proeven: heksenoorsmeer (Tierenteyn mosterd), tenenkaas (zachte geitenkaas), lintwormen (linguini), muizenkeutels (gedroogde aronia bessen), trollennagels (amandelschilfers), orkensnot met neuskeutels (passievrucht), schubben van een schurftige draag (kastanjevlokken) en gemalen witte stippen van een vliegenzwam (poedersuiker): ze waren allemaal geslaagd en kregen op het eind van de avond dan ook hun griezeldiploma. We hebben spelletjes gespeeld en zijn met de hele bende in de straat gaan aanbellen: ‘Snoep of je leven!’ De avond eindigde met een griezelfilm (The Gremlins!).

Lou says it was his best birthday party ever, I hope the kids of his class had a nice time too!

Lou vond het zijn leukste verjaardagsfeestje ooit, ik hoop dat de kinderen van zijn klas het ook een leuke avond vonden!

1 reactie op “MonsterfestVoeg die van jou toe →

  1. I have some fun memories. When she was younger, my daughter liked to have a Halloween theme for her October birthday parties. You really did an outstanding job!! No wonder it was Lou’s best birthday party ever!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.