Belgian pancakes are larger but thinner than the American version (as far as I know 😉 ). I have a recipe using yeast, but normally never use it. This is the version without yeast, it’s so easy a child can make the batter – and even bake them 😉 . There is hardly any sugar in the batter, because we normally top them with sweet stuff (brown sugar, maple syrup,…). This is my (healthy) version of a Belgian pancake recipe:
Ingredients:
- 500 gr whole-wheat or spelt flower
- 1 teaspoon sodium bicarb or baking powder
- 1 tablespoon honey
- +/- 1 liter soy milk (no sugar)
- 3 eggs
- 2 tablespoons sunflower oil
Ingrediënten:
- 500 gr volkoren of spelt meel
- 1 theelepel natriumbicarbonaat of baking powder
- 1 eetlepel honing
- +/- 1 liter sojamelk (zonder toegevoegde suiker)
- 3 eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Meng het meel met de natriumbicarbonaat, voeg de honing, eieren, olie en een beetje melk toe en meng met een garde. Voeg meer melk toe tot je een redelijk vloeibaar beslag krijgt. Verhit een koekenpan met anti-kleeflaag op een hoog vuur en voeg ongeveer een pollepel beslag toe. Draai met de pan totdat het beslag de hele bodem bedekt. Zet het vuur wat lager en laat de pannenkoek bakken tot de bovenkant “droog” is. Draai de pannenkoek om en laat nog enkele minuten bakken. Leg de pannenkoek op een bord en serveer. Je kan ook eerst alle pannenkoeken bakken en deze tussen 2 borden bewaren om ze warm te houden. Serveer met o.a. bruine (basterd) suiker, poedersuiker, pannenkoek- of esdoornsiroop, appel-perenstroop, confituur, nutella, enz.
0 reacties op “Pancakes”Voeg die van jou toe →