Perfected paleo pancakes

Everybody in the paleosphere knows the recipe for the easiest pancakes ever: 1 banana, 2 eggs, mix it, bake pancakes. It doesn’t get any easier, you’d think, but many times I’m left with ‘scrambled banana-eggs’.  You can find many recipes around the web where nut-meals (almond meal, coconut flour) are added for a better texture. But I wasn’t looking for thick, heavy pancakes, just something that could “bind” the egg and banana together to make it easier to flip the pancakes. Enter chia seeds! Now the pancakes are much easier to flip. Recipe below is for 1 person.

A little side note: I know pancakes are not allowed on Whole30, as they are considered “SWYPO“. As far as I’m concerned I don’t really miss pancakes. And I get tired of ‘just eggs’. So for me it’s just a different way of eating eggs, maybe calling it a banana omelet is a better way to describe it 😉 . I don’t put any sweetener on top (the lucuma powder in the picture is there just for the picture) and just eat them like that.

  • 1 banana
  • 2 eggs
  • 1 tablespoon chia seeds
  • 2 tablespoons coconut milk
  • spices to taste (vanilla, cinnamon, pumpkin spice)

Put all the ingrediënts in a blender and blend on high. Go for a walk, go take a shower, but let the mix stand there for about 30 minutes, so the chia seeds can do their magic.

Heat a skillet over medium-low, melt some fat (butter, ghee, coconut oil, lard) and pour 4 small pancakes in the skillet. Let them bake until the top of the pancake is almost dry. Use a spatula to flip them over and bake for another minute or so. Remove them to a plate and continue with the rest of the pancake mix.

Iedereen in de ‘paleosfeer’ kent het eenvoudigste pannenkoekenrecept ooit: 1 banaan, 2 eieren, mixen, pannenkoekjes van bakken. Makkelijker als dat kan het haast niet, zou je denken, maar helaas lijkt het bij mij meestal op ‘banaan-roerei’.  Je vindt dan ook vele recepten op het www waar notenmelen worden toegevoegd (amandelmeel, kokosbloem) om de textuur te verbeteren. Maar ik wou geen dikke, zware pannenkoeken, maar gewoon iets wat het ei en de banaan wat beter kon “binden”, zodat ik de pannenkoekjes in hun geheel om kon keren. Enter chia zaad! Nu krijg ik de pannenkoekjes makkelijk omgedraaid. Het recept hieronder is voor 1 persoon.

Een kleine noot: ik weet dat pannenkoeken niet mogen tijdens een Whole30, de mensen van Whole9 Life noemen het “SWYPO“. Maar in mijn geval is het niet dat ik persé pannenkoeken wil eten, ik mis dat eigenlijk geeneens. Het is eerder een kwestie van afwisseling, een andere manier om eitjes te eten, misschien kan ik het zelfs beter omschrijven als een bananen-omelet 😉 . Ik doe er ook niets op (een beetje lucuma poeder enkel voor de foto hierboven) en eet ze gewoon zo.

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel chia zaadjes
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • specerijen naar smaak (vanille, kaneel, speculaaskruiden – ik heb er geen in gedaan)

Doe alle ingrediënten in een blender of maatbeker en mix goed. Ga even blokje om, neem een douche, maar laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten, zodat de chia zaadjes hun kunstje kunnen doen.

Verwarm een pan op medium-laag vuur, smelt wat vetstof (boter, ghee, kokosolie, reuzel) en giet 4 ‘hoopjes’ beslag in de pan. Laat de 4 pannenkoekjes bakken tot de bovenkant bijna droog is. Gebruik een spatel om ze om te draaien en laat nog een minuut ofzo bakken. Haal ze uit de pan en ga verder met de rest van het beslag.

0 reacties op “Perfected paleo pancakesVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.