Rainbow trout with chorizo

Rainbow trout with chorizo

Looking at other food-blogs I’m always in awe of the beautiful pictures people make of their food. I suck at food-photography *sigh*, I realize that. And although I love my green plates, they often (mostly) don’t do justice to the plated foods. But hey, that’s what I have and I don’t think I can justify buying a whole new set of plates just for the pictures! Just to say that the picture below isn’t great, but the trout is! It’s a simple recipe, but so tasteful that even my boys didn’t object to eating a whole fish instead of only fillets (only because I removed head, skin and bones for them, obviously 😉 ). This recipe is for 4.

  • 4 rainbow trouts, cleaned
  • 150 gr chorizo, sliced
  • a mix of equal parts: chili powder, onion powder, paprika powder, garlic powder, sea salt and freshly ground black pepper.
  • 3 tablespoons olive oil (extra vergine)

Preheat the oven to 175°C (350°F). Grease an oven casserole with 1 tbs olive oil.

Season the trouts on the inside with 1/3 of the spice mix. Put the slices of chorizo in the belly of the trouts. Season the outside of the trouts with the remaining spice mix. Put the trouts in the casserole and drizzle 2 tsp olive oil over them. 

Bake in the oven for 25 – 30 minutes. Serve with a side salad and oven-roasted sweet potatoes.

Als ik eens rondkijk op kookblogs sta ik altijd versteld van de prachtige foto’s die andere mensen van hun eten maken. Mijn foto’s trekken op niets *zucht*, ik besef dat maar al te goed. Ik houd van mijn groene borden, maar soms (meestal) laten ze mijn gerechten niet echt tot hun volle recht komen. Maar hey, dat zijn nu eenmaal de borden die ik heb en ik denk niet dat slechte foto’s de kost van een heel nieuw servies kunnen rechtvaardigen! Dit maar om te zeggen dat de foto weer niet echt geweldig is, maar deze forel is dat eens te meer! Het is een eenvoudig recept, maar zo vol smaak dat zelfs mijn jongens het niet erg vonden om een hele vis op hun bord te krijgen (uiteraard alleen omdat ik hem voor hen gefileerd heb op hun bord 😉 ). Dit recept is voor 4 personen.

  • 4 regenboogforellen, ingewanden verwijderd en gewassen
  • 150 gr chorizo, in schijfjes
  • een mix van gelijke delen: chili poeder, uienpoeder, paprikapoeder, lookpoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijf olie (extra vergine)

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschotel in met 1 eetlepel olijfolie.

Kruid de buik van de forellen met 1/3 van de kruidenmix en vul de buik dan met de schrijfjes chorizo. Kruid de buitenkant van de forellen met de overige kruidenmix. Leg de forellen in de ovenschotel en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.

Bak 25 – 30 minuten in de oven. Serveer met een fris slaatje en ovengeroosterde zoete aardappelen.

1 reactie op “Rainbow trout with chorizoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.