Bacon Salted Caramel ijs

Bacon Salted Caramel ijs

Smaakvol, licht-zoet en licht-zout. Ja, dit moet zowat de Paleo Hemel zijn. Ik wil wedden dat ze dit er 3 maal daags als dessert eten. Als je een 21 Day Sugar Detox of Whole 30 aan het doen bent, dan is dit voor jou off limits. Eet je geen melkproducten, dan heb je geluk want in heel dit dessert zit geen druppel melk in: geen boter, geen melk, geen room. Jawel, af en toe verricht ik wonderen. Als je geen eieren eet, nog even geduld, ik test een versie zonder eieren 🙂 . Als je vegan bent: wat doe je hier op mijn blog??? (Grapje! Maar sorry, dit recept is NIET voor jou!).

Bacon Salted Caramel icecream
Bacon Salted Caramel icecream

Bacon Salted Caramel ijs
Recept Afdrukken
Bacon Salted Caramel ijs
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Voor de gekaramelliseerde bacon
Voor het ijs
Porties:
Instructies
Gekaramelliseerd spek
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de sneetjes ontbijtspek op een bakplaat met bakpapier. Bak ongeveer 5 minuten in de oven, tot het spek begint te bruinen. Besmeer elk sneetje spek met wat esdoornsiroop en bak nog 5 minuten. Draai de sneetjes spek om, besmeer de andere kant met esdoornsiroop en laat ze nog bakken, tot het spek krokant is.
  2. Laat het spek op een rekje afkoelen. Snijd in kleine stukjes (=speksnoepjes! Niet alles opeten nu!).
IJs
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte in 2 en haal de zaadjes eruit. Doe de kokosmelk, het vanillezaad en -stokje in een pot met dikke bodem en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur als de kokosmelk kookt en laat afkoelen. Verwijder de vanillepeul als de kokosmelk afgekoeld is.
  2. Klop intussen het ei, de dooiers, de esdoornsiroop en de arrowroot of tapioca in een kom.
  3. Giet de helft van de kokende kokosmelk bij het eiermengsel, ondertussen kloppend met een garde. Giet dan het eiermengsel terug in de pot bij de rest van de kokosmelk, zet de pot terug op laag vuur en klop voortdurend met een garde tot het mengsel indikt.
  4. Giet het terug in de kom (zodat het stopt met koken) en laat afkoelen tot kamertemperatuur, zet het daarna minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat volgens instructies turbineren. Voeg, als het ijs bijna klaar is, de "speksnoepjes" toe (je zou wat apart kunnen houden om achteraf over het ijs te strooien, ik ben dat vergeten).
  6. Haal het ijs uit de ijsmachine. Doe het ijs in laagjes in een bewaarbakje, verdeel tussen elk laagje ijs een deel van de Bacon Salted Caramel. Giet nog wat caramel vanboven op het ijs en zet het bakje dan in de diepvriezer tot het ijs opgesteven is
  7. Serveer in kommetjes en giet er nog wat extra Bacon Salted Caramel over.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Bacon Salted Caramel ijsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.