Bananenbrood muffins

Bananenbrood muffins

Ik bak al sinds ik met paleo begon regelmatig bananenbrood. Het is dan ook een ideale manier om overrijpe bananen te verwerken. Er zitten trouwens buiten de bananen (en de rozijnen) geen toegevoegde suikers in. Het recept heb ik in de loop der jaren al ettelijke keren aangepast, tot het eindelijk ‘perfect’ was hoe wij het lekker vinden.  Ik geef onderaan het recept ook nog enkele tips waarmee je het recept kan aanpassen aan de ingrediënten die jij misschien makkelijker in jou keuken hebt.

Bananenbrood Muffins

Bananenbrood muffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
15 muffins 5 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
15 muffins 5 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Bananenbrood muffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
15 muffins 5 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
15 muffins 5 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Porties: muffins
Instructies
  1. Doe de rozijnen in een glazen kommetje en doe er genoeg heet water bij tot ze helemaal onder staan. Laat de rozijnen wellen terwijl je het beslag maakt.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Doe de bananen met de vetstof, de eieren, het zout en de kaneel in een keukenrobot of blender. Meng tot een gladde massa.
  4. Voeg de melen en het natriumbicarbonaat toe, en meng tot een homogene massa.
  5. Laat de rozijnen uitlekken, en meng deze met een spatel onder het beslag.
  6. Verdeel het beslag over 15 siliconen muffinvormpjes.
  7. Bak 25 minuten in de warme oven, of tot een satéprikker er droog uit komt.
  8. Laat afkoelen op een rooster.
Notities

Vervang 50 gr tijgernotenmeel door 50 gr kastanjemeel.

OF vervang cassavemeel + tijgernotenmeel door 125 gr kokosmeel OF door 100 gr kokosmeel en 50 gr amandelmeel.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Bananenbrood muffinsAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.