Bananenbrood muffins
Porties Prep Tijd
15muffins 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
15muffins 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de rozijnen in een glazen kommetje en doe er genoeg heet water bij tot ze helemaal onder staan. Laat de rozijnen wellen terwijl je het beslag maakt.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Doe de bananen met de vetstof, de eieren, het zout en de kaneel in een keukenrobot of blender. Meng tot een gladde massa.
  4. Voeg de melen en het natriumbicarbonaat toe, en meng tot een homogene massa.
  5. Laat de rozijnen uitlekken, en meng deze met een spatel onder het beslag.
  6. Verdeel het beslag over 15 siliconen muffinvormpjes.
  7. Bak 25 minuten in de warme oven, of tot een satéprikker er droog uit komt.
  8. Laat afkoelen op een rooster.
Notities

Vervang 50 gr tijgernotenmeel door 50 gr kastanjemeel.

OF vervang cassavemeel + tijgernotenmeel door 125 gr kokosmeel OF door 100 gr kokosmeel en 50 gr amandelmeel.