Braadkip
Prep Tijd
2minuten
Kook Tijd
v.a.50minuten
Prep Tijd
2minuten
Kook Tijd
v.a.50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe voor het “Paddo-poeder” alle droge ingrediënten in een keukenmachine of blender, en maal tot een fijn poeder.
  2. Wrijf de kippen rondom rond in met 1 à 2 eetlepels van het “Paddo-poeder” (of met andere kruiden naar keuze).
  3. Leg de braadkippen op het rooster in de braadslee (of als je geen braadslee hebt, leg de kippen dan op het rooster van je oven, en schuif een ovenschaal onder het rooster zodat het vet wordt opgevangen).
  4. Zet de braadslee in de oven en zet de oven aan op 200°C (de oven mag niet voorverwarmd zijn!).
  5. Doe je rekensommetje: gewicht van de zwaarste kip in kilo maal 50 = aantal minuten dat de kip in de oven moet.
Notities

Serveer met een flinke portie wokgroenten en (bloemkool)rijst, of zoete-aardappelfrietjes. Of zelfs met lekkere, zelfgemaakte appelmoes, waarom ook niet!