Broccolipuree met pijnboompitjes en basilicum
Porties Prep Tijd
5personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
5personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de broccoli (roosjes + stukjes stronk) en een kookpot, voeg water toe tot de roosjes bijna onderstaan, breng aan de kook en laat een 10-tal minuten koken. Giet ze dan af in een vergiet.
  2. Giet ondertussen de olijfolie in een steelpannetje, voeg de ansjovisfilets en de knoflookstukjes toe en zet op een laag vuurtje. Laat de olijfolie een 5-tal minuten pruttelen, tot de ansjovisfilet opgelost is en de knoflook lichtbruin kleurt. Zet opzij.
  3. Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in een droge koekenpan, tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Zet opzij.
  4. Doe de broccoli (eventueel in delen) in een keukenrobot, voeg de olijfolie met ansjovis en knoflook toe en maal tot een grove puree.
  5. Voeg 2 handenvol pijnboompitten toe en laat nog kort draaien, tot de pijnboompitten fijngehakt zijn.
  6. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Als de puree te droog is nog een beetje olijfolie bijvoegen.
  7. Garneer met de overige pijnboompitten (en een ansjovisfilet, voor de liefhebbers – ik ben er dol op!). Serveer met een lekker stukje varkensvlees, zoals een heerlijk lekkere kotelet van Mangalica varken.