Coniglio con patate al forno
Porties Prep Tijd
5personen 10minuten
Kook Tijd
2.5uur
Porties Prep Tijd
5personen 10minuten
Kook Tijd
2.5uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout.
  2. Giet de olijfolie in de braadpan. Voeg de aardappelen, uien, knoflook, olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  3. Leg de stukken konijn tussen de aardappelen en uien. Bestrooi met oregano en giet er de witte wijn over.
  4. Verwarm de oven voor op 120°C. Dek de braadpan af met aluminiumfolie en zet de braadpan in de oven.
  5. Meng na 1u alle ingrediënten eens door elkaar en draai de stukken konijn om. Dek weer af en zet terug 1u in de oven.
  6. Meng ondertussen de geschilde wortelen en pastinaken met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en oregano. Leg ze mooi naast elkaar op een ovenschotel.
  7. Haal na 1u de braadpan weer uit de oven, verwarm de oven naar 180°C. Meng weer de aardappelen en uien door elkaar, draai de stukken konijn weer om en zet de schotel, onafgedekt, terug in de oven. Schuif de ovenschotel met wortelen en pastinaken mee in de oven.
  8. Laat het konijn in 20 minuten bruinen in de warme oven. Haal uit de oven, dek af met alu-folie en laat 10 à 15 minuten rusten, terwijl de wortelen en pastinaken nog even verder roosteren.
  9. Smakelijk!