Cottage Pie
Porties Prep Tijd
5personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
5personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt 1 eetlepel vetstof in een pot met dikke bodem (je kan ook een pot nemen die je in de oven kan zetten, zoals een gietijzeren pot type Le Creuset).
  2. Fruit de uien, wortelen en look tot de uien glazig worden.
  3. Voeg het gehakt toe en breek het met een houten lepel in kleine brokjes. Bak het gehakt rul tot het bruin is.
  4. Breng op smaak met 1 of 2 theelepels chorizo kruidenmengsel (ik deed er 2 bij, wij houden wel van wat pit 🙂 ) en zout, voeg de geconcentreerde tomatenpasta en wat bouillon toe.
  5. Laat sudderen tot de bouillon verdampt is.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Kook of stoom ondertussen de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken, pureer ze dan met de (kokos)melk, 2 eetlepels boter of kokosolie en breng op smaak met boter, peper, muskaatnoot en lookpoeder. (zie nota’s onderaan voor een versie zonder kokos)
  8. Als je geen pan gebruikt hebt die in de oven past (of als je individuele ovenschotels wil maken), doe het vleesmengsel dan nu in een (of meerdere kleine) ovenschotel(s).
  9. Spreid de bloemkoolpuree er bovenop met een spatel. Maak met een vork een zigzag patroon in de puree.
  10. Bestrooi met 1 el chorizo kruiden. Zet de schotel in de oven bak zo’n 25 minuten.
Notities

Recept chorizo-kruidenmix hier: http://www.oerlekkereten.be/recipe/carnitas-met-chorizo-kruiden/

Je kan de bloemkoolpuree ook maken met 100 gr boter of ghee, 2 dooiers, zout, peper en nootmuskaat, als je niet zo van kokosmelk houdt.

Je kan de ovenschotel ook op voorhand maken, zet ze dan niet in de oven. Je hoeft ze dan de dag zelf enkel nog in de oven op te warmen. Laat de schotel dan 45 minuten à 1 uur in de oven staan (of 35 à 40 minuten als je individuele ovenschoteltjes gebruikt).