Courgette met basilicum en pijnboompitjes
Porties Prep Tijd
1 à 2porties 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1 à 2porties 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de courgettes in de lengte in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd de courgettes in fijne schijfjes. Snijd de kippenborstfilet in blokjes. Rol de basilicumblaadjes in elkaar op en snijd ze in reepjes. Plet de knoflookteentjes, pel ze en snipper ze fijn (of haal ze door de lookpers)
  2. Verhit een (gietijzeren) koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Haal de pijnboompitjes uit de pan en houd opzij.
  3. Zet de pan weer op het vuur, voeg de olijfolie toe. Bak de kippenblokjes op middelhoog vuur tot ze rondom rond mooi bruin gebakken zijn.
  4. Voeg de knoflook en courgetteblokjes toe en roerbak tot de kip en courgettes gaar zijn. Kruid met versgemalen zwarte peper.
  5. Als kip en courgette gaar zijn voeg dan de basilicum en pijnboompitjes toe en breng op smaak met fleur de sel.
Notities

Ik heb dit recept voor mezelf gemaakt en helemaal opgegeten. Ik eet momenteel maar 2 maaltijden per dag, als je meer maaltijden eet zal dit waarschijnlijk teveel zijn.

Macro’s voor het hele recept: 669Kcal, 53gr proteine, 46gr vet, 11gr koolhydraten (waarvan 6gr vezels).