oreganoof andere droge kruiden naar smaak (bv. rozemarijn, tijm…)
Instructies
Doe het zout onderaan in een diepe kom of in de kom van de keukenmachine
Zeef de bloem erover en strooi de suiker bovenop.
Meng de verse gist met de lauwe (plantaardige) melk).
Giet de lauwe melk met gist en de olijfolie op de bloem en meng met de klopper.
Laat de keukenmachine 5 minuten draaien.
Het wordt geen vast deeg, maar eerder een beslag!
Dek af met een handdoek en laat 1u rijzen op een warme plaats.
Smeer een bakplaat of bakvorm in met 2 eetlepels olijfolie. Giet hier het beslag in de bakvorm.
Laat 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Strooi grof zout en oregano over de focaccia en giet er de overige 3 eetlepels olijfolie over.
Bak gedurende 30 minuten.
Laat afkoelen.
Lekker bij een slaatje van rucola en tomaatjes met een vinaigrette van olijfolie en balsamico-azijn en Italiaanse charcuterie.