Geroosterd buikspek
Porties Prep Tijd
6porties 5minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
6porties 5minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 230°C.
  2. Doe het grof zeezout met de zaden in een vijzel en plet ze. Voeg de olijfolie toe en meng tot een groffe pasta.
  3. Doe de uien, wortelen en look in een ovenschotel die net groot genoeg is om het buikspek in te laten passen.
  4. Snijd met een scherp mes diagonale lijnen in het zwoerd van het buikspek, zorg ervoor dat je alleen door het zwoerd snijd en niet tot in het vlees.
  5. Leg nu het buikspek met vel naar beneden op de groenten. Giet er de helft van de kruidenpasta over en masseer deze goed in het vlees. Draai het buikspek om met vel naar boven. Giet de rest van de kruidenpasta erover en masseer het goed in de inkepingen die je gesneden hebt.
  6. Zet de ovenschotel in de hete oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur van de oven naar 170°C en laat 1u30min garen.
  7. Breng de bottenbouillon aan de kook (of verwarm in de magnetron) en giet deze in de ovenschotel. Giet NIET over het buikspek, maar ernaast! De bouillon mag tot halverwege het vlees komen. laat nog 1 uur verder garen.
  8. Haal het buikspek uit de braadslee en snijd het in stukken. Serveer met ovengeroosterde venkel: snijd de venkel in de lengte in schijven, besprenkel met peper, zout en olijfolie en laat 30 minuten op 200° roosteren.