Gevulde kipfilet
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de cashews in een container en zet ze onder ruim warm water. Laat 30 minuten weken.
  2. Zeef de cashews en doe ze met de edelgistvlokken, zout, olie, limoensap en knoflook in een blender of in een hoge maatbeker. Laat de blender (of staafmixer) draaien tot je een homogeen mengsel krijgt, ongeveer de dikte van kruidenkaas. Voeg indien nodig wat water toe.
  3. Voeg de fijngehakte bieslook toe en breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  4. Maak een diepe inkeping in elke kipfilet, zodat je een ‘zakje’ krijgt dat je kan vullen.
  5. Leg een snee ham in de holte en vul met de ‘kruidenkaas’. Stop er enkele zongedroogde tomaatjes bij en sluit de holte met een tandenstoker. Herhaal dit met alle filets.
  6. Verhit de vetstof in een (gietijzeren) pan met dikke bodem. Bak de kipfilets tot ze gaar zijn. Serveer met groenten naar keuze.
Notities
  1. Je kan de vulling nog sneller maken als je witte cashewpasta gebruikt i.p.v. hele cashews.
  2. te koop bij de meeste natuurwinkels of online bij Puurmieke.nl