Zelf ghee maken
Porties Prep Tijd
3,4grote potten 5minuten
Kook Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
3,4grote potten 5minuten
Kook Tijd
3uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Haal de boter uit de pakjes en leg ze in een pot met dikke bodem.
  2. Laat de boter smelten op laag vuur. Haal de schuimlaag die zich vormt weg met een theezeefje.
  3. Laat de boter zachtjes pruttelen, en blijf het schuim weghalen met een theezeefje.
  4. De ghee is klaar als hij helemaal helder is, en je de melkbestanddelen op de bodem van de pot ziet liggen. Bij mij duurde dit ongeveer 3 uur, dus wees geduldig!
  5. Hang een zeef over een schone pot, vouw een kaasdoek in 4 en leg die in de zeef. Filter de ghee door hem voorzichtig in de kaasdoek te gieten, zodat alle melkdeeltjes in de kaasdoek blijven.
  6. Giet de gezeefde ghee in schone glazen bokalen. Laat afkoelen en bewaar op een koele, droge plaats.
Notities

Het is niet nodig om ghee in de koelkast te bewaren. Ik bewaar de volle potten in de koelkast, omdat ik niet echt een koele plek in huis heb. De pot die open is staat gewoon op mijn aanrecht, naast de kookplaat. Omdat het een verzadigd vet betreft is ghee lang houdbaar op kamertemperatuur.