Glutenvrije boekweit-haverpannenkoeken
Porties Prep Tijd
+/- 23pannenkoeken 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
+/- 23pannenkoeken 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het boekweitmeel met de havervlokken in een blender, en meng tot de havervlokken tot meel gemalen zijn.
  2. Voeg alle overige ingrediënten behalve het water toe en meng kort.
  3. Voeg genoeg water toe om het een redelijk lopend beslag te maken. Hoe minder water, hoe dikker het beslag en hoe dikker de pannenkoeken.
  4. Smelt een weinig vetstof in een pannenkoekenpannetje (zie notities onderaan), voeg 1/2 à 1 pollepel beslag toe, laat het goed ronddraaien in de pan, zodat het de hele bodem bedekt.
  5. Laat bakken tot de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai dan om met een spatel.
  6. Bak nog kort de andere kant. Haal uit de pan en houd eventueel warm op een bord in de oven, die op 100°C staat.
  7. Deze pannenkoeken kunnen ook ingevroren worden, laat ze dan wel eerst goed afkolen en leg een stuk boterhampapier of bakpapier tussen elke pannenkoek.
Notities

Ik gebruik een kleine pan van Greenpan en een stalen pannenkoekenpannetje van De Buyer. Ik ben van beide zeer tevreden, het pannenkoekenpannetje van De Buyer gaat net iets sneller als de greenpan.