Glutenvrije miso noedelsoep
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de vetstof in een soepketel of grote wok. Fruit de preiringetjes, wortelschijfjes en paprikareepjes tot ze glazig worden.
  2. Voeg de courgettes en geraspte gember toe en laat even meestoven.
  3. Voeg de miso pasta en tamari toe en genoeg bouillon om de groenten ruim onder te zetten. Breng aan de kook en laat 10 minuten op zacht vuur garen.
  4. Voeg de sojascheuten, vis in blokjes en de noedels toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg de spinazie of warmoes toe en laat slinken.
  6. Serveer in diepe borden, bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.
Notities

Jongste zoon en ikzelf hadden er pret in om deze noedelsoep met eetstokjes te eten (en de bouillon nadien op te slorpen), maar als je hier niet zo handig mee bent zijn een lepel en vork onmisbaar 🙂 .