Hongaarse rundsstoofpot
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt wat vetstof (ik gebruikte reuzel) in een grote (gietijzeren) pot met dikke bodem en fruit de uien, look en paprika op zacht vuurtje.
  2. Kruid de stukken rundsvlees met zout. Verhit wat vetstof in een (gietijzeren) pan met dikke bodem en braad de stukken vlees in porties aan, zodat alle stukjes mooi bruin zien vanbuiten. Voeg de aangebraden stukjes vlees bij de groenten in de pot. Doe dit tot alle vlees aangebraden is.
  3. Strooi de kruiden over het vlees in de pot en roer door. Voeg de passata toe en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat 3 à 4 uur sudderen. Proef halverwege en kruid bij indien nodig.
  5. Bind de saus voor opdienen met de arrowroot of tapioca. Serveer met (bloemkool)rijst of aardappelpuree.