Kerststol cake
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd
45minuten
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170° C.
  2. Doe de abrikozen, veenbessen en rozijnen in een kom, voeg een zakje (of 1 eetlepel in een thee-ei) classic chai theekruiden toe en laat 15 minuten wellen.
  3. Meng de vetstof, honing en eieren met een garde (of in de keukenrobot).
  4. Voeg het amandelmeel, het cassavemeel, de tapioca, het zout, natriumbicarbonaat, wijnsteenbakpoeder en vanillepoeder toe en meng tot een homogeen beslag.
  5. Laat de droge vruchten uitlekken, en roer ze dan samen met de walnoten met een spatel onder het beslag.
  6. Giet de helft van het beslag in een (siliconen) tulband bakvorm.
  7. Rol een lange worst van de marsepein en leg deze in de vorm.
  8. Giet de rest van het beslag in de vorm en bedek met een spatel alle marsepein.
  9. Zet de vorm in de warme oven en bak 45 minuten of tot een satéstokje er droog uit komt.
  10. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Draai dan om en ontvorm voorzichtig op een rooster. Laat volledig afkoelen.