Kip in zoetzure saus
Porties Prep Tijd
6porties 15minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6porties 15minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Giet de ananasblokjes in een zeef en vang het sap op. Laat ze uitlekken. Kruid de kippenblokjes met de garam masala, zout en peper.
  2. Verhit de vetstof in een wok of kookpot met dikke bodem. Bak de gekruide kippenblokjes tot ze licht beginnen te bruinen. Voeg de sjalotten en paprikablokjes toe en sauteer tot de uiten glazig zijn.
  3. Voeg de tomatenconcentraat, het opgevangen ananassap, de gembersiroop en de azijn toe en roer goed door. Laat het ongeveer 5 minuten sudderen.
  4. Voeg de ananas toe en laat nog 5 minuten sudderen, tot het vlees en de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Bind met het zetmeel dat je eerst hebt losgeroerd met een beetje water.
  5. Serveer met (bloemkool)rijst.